От днес стартира онлайн обучението в българските училища с цел

...
От днес стартира онлайн обучението в българските училища с цел
Коментари Харесай

Стартира онлайн обучението в училищата заради коронавируса

От през днешния ден започва онлайн образованието в българските учебни заведения за минимизиране загубите на образователен материал от затварянето на образователните заведения до 29 март поради ковид. Първоначално учениците ще се упражняват и ще затвърждават научения материал. Ако ваканцията за ковид се удължи, се обмисля да има уроци, с които те ще получават нови познания. 

Близо 90 на 100 от учебните заведения у нас са подготвени да стартират разнообразни форми на  отдалечено образование още от през днешния ден, като главните, които ще се прилагат са виртуална класна стая или възлагане на задания и самоподготовка. 

На учениците, които нямат компютри или интернет у дома ще се оказва самостоятелна помощ. До сряда виртуалното образование би трябвало да обхване съвсем всички деца, предвиждат от просветното министерство.

„ Това е моментът да се случи по-бързо процесът на цифровизация в българското учебно заведение. В момента учениците не получават отсъствия. Учителите, които имат опция да работят от вкъщи си, могат да го вършат отдалечено. Училищата, които не могат да се включат в процеса на отдалечено образование, имат опция да употребяват други различни форми с безспорни рестрикции за физическия контакт. Там учениците ще получават инструкции по какво да работят вкъщи от книжен притежател “, изясни пред БНР зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й, занятията по време на отдалеченото образование няма да повтарят седмичното разписание отпреди епидемията.

„ Не знаем какъв брой ще продължи тази обстановка и по тази причина никой не знае какво ще се случи със студентите и учениците. В момента има огромно закъснение, не се знае какво ще стане с кандидатстудентската акция, нито какво ще стане с матурите “. Това уточни в ефира на bTV проф. Даниел Вълчев – декан на юридическия факултет на Софийския университет. Според него постоянно има метод да се компенсира образователното наличие. 

В 9:15 ч. във вторник (17 март) програмата на БНТ2 стартира излъчването на видео уроци за учениците от 7 клас. Предвидено е повтаряне на същите, в часовете сред 13 ч. и 16 ч. 

От сряда (18 март) стартират и уроците за най-малките от 1 до 4 клас - от 9:15 ч. до 12 ч. те ще могат да проследят видеоуроци по български език и математика. В идващите дни по БНТ2 приготвя и уроци по останалите предмети за начален курс. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР