От днес служителите на агенцията по безопасност на храните започват

...
От днес служителите на агенцията по безопасност на храните започват
Коментари Харесай

БАБХ започва проверка дали са умъртвени прасетата в надзорната зона

От през днешния ден чиновниците на организацията по сигурност на храните стартират инспекции в персоналните стопанства на хората в 20 километровата надзорна зона. Целта е да се откри дали стопаните са умъртвили непринудено домашните си свине. Срокът за това изтече в петък. Ако притежателите не са спазили предписанията на организацията, ветеринарните управляващи ще стартират насилствена евтаназия на животните.

В Добрич срокът за доброволното умъртвяване на прасетата изтича през днешния ден. Инспекторите ще стартират в селата, които са наоколо до свинекомплексите в Добричко. На територията на региона има седем огромни ферми, в които се отглеждат над 100 000 свине.

Малко над 1000 пък са животните, които стопаните отглеждаха в персоналните си стопанства. Принудителното умъртвяване на прасетата ще стартира в сряда, заяви на провелата се през днешния ден епизоотична комисия шефът на Областната дирекция по сигурност на храните.
лекар Борислав Каменов: Ще им бъде направено наставление, защото по този начин бяхме посъветвани от прокуратурата, с цел да няма след това нещо не схванал, не известен, ще бъде известен документално за период от 48 часа да извърши условието на писмото на министър Танева и на регионалния шеф. След приключването на 48 часа, в случай че ограниченията не бъдат изпълнени, прасетата ще бъдат убити и загробени на избраните площадки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР