От днес ще бъде отворена платформата за подаване на заявления

...
От днес ще бъде отворена платформата за подаване на заявления
Коментари Харесай

Гръцката държава ще субсидира почивки на засегнатите от бедствия острови Евбея и Самос и през септември


От през днешния ден ще бъде отворена платформата за подаване на заявки за субсидирани почивки през септември на засегнатите от бедствия гръцки острови Евбея и Самос, заяви телевизия Скай.

Програмата беше оповестена в края на юни и обезпечава дотации за почивки на остров Самос, който пострада от мощно земетресение на 30 октомври 2020 година, и в северната част на остров Евбея, наранена от пагубни пожари през август 2021 година

В третия стадий на програмата, който се отнася до туристически пътувания през септември, бенефициентите ще получат карта, заредена със 150 евро за Северна Евбея и с 300 евро за Самос. С тях те ще могат да заплащат за разноски за настаняване, хранене и публичен превоз в засегнатите региони. Право да се възползват от програмата имат лицата с данъчен адрес в Гърция.

Субсидираните почивки се радват на огромен интерес и картите от първите два стадия, през юли и през август, свършиха единствено за минути след отварянето на платформата.

През септември ще бъдат издадени над 9400 карти от 150 евро за Северна Евбея и над 4400 карти от 300 евро за Самос. Субсидията през месеца ще доближи 2,76 млн. евро. Общо в границите на програмата са отпуснати 6 млн. евро.

Досега са издадени 18 075 карти – 12 050 за Евбея и 6025 за Самос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР