От днес се връща месечната карта за една линия в

...
От днес се връща месечната карта за една линия в
Коментари Харесай

Връщат месечната карта за една линия в столицата

От през днешния ден се връща месечната карта за една линия в столицата във типа, в който беше преди 1 януари 2023 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Месечната карта за една линия на наземния градски превоз (автобус, тролейбус, трамвай), както и за метрото се продават на същите цени.

С това желанието на жителите, които стачкуваха срещу смяната, с която картата за една градска линия беше отстранена, е публично задоволено.

БГНЕС напомня, че на 23 февруари 2023 година Столичният общински съвет (СОС) гласоподава и утвърди връщането на месечната карта за градски превоз за една линия. Преди това Комисията по превоз към СОС утвърди връщането на картата за една градска линия за наземен превоз и метро. На съвещанието общинските съветници одобриха редица оферти за облекчение на столичани при пътуването им в градския превоз, предоставяне на нови благоприятни условия за напредване и удобства за притежателите на електрически автомобили. Беше утвърден отчетът на ръководителя на СОС Георги Георгиев и Грети Стефанова по отношение на промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община, с които се възвръща продажбата на транспортния документ карта за една линия наземен превоз и метро за всички пасажери по постоянна и преференциална цена (ученици, студенти, пенсионери, докторанти).

Статистиката демонстрира, че към 3% от пътуванията в столицата се правят с карта за една линия. От 1 март перфораторите за билети и хартиеният билет останаха в историята. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР