От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на

...
От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на
Коментари Харесай

Връщат някои COVID мерки в София

От през днешния ден се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област София-град за период от 30 дни.

Заповедта на шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев е оповестена на уеб страницата на СРЗИ и е на съображение член 63, алинея 11 и 14 от Закона за здравето, член 73 от Административнопроцесуалния кодекс и в сходство с Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, признат с Решение № 474 на Министерския съвет от 14.07.2022 година, в съгласие с основния държавен здравен контрольор.

Мерките плануват наложително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за незабавна здравна помощ, Столична районна здравна ревизия, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Мерките включват и съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване и работа от разстояние (надомна), при опция.

Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания, ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване, са също измежду ограниченията, написани в заповедта.

Противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област София-град.

Още на 15 юли проф.Кунчев разгласи, че противоепидемични ограничения ще бъдат въведени от 18 юли в райони, които са във фаза 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Към оня миг това бяха към една трета от страната - София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. По думите му има растеж и в други райони, и "очевидно е за всички, че стартира вълна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР