От днес се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа,

...
От днес се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа,
Коментари Харесай

Поддържането на пътищата преминава в зимен режим от днес

От през днешния ден се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, а пътната полиция стартира така наречен Акция " Зима " - за готовността на водачите за есенно-зимния сезон.

Общо 80 млн. лв. са планувани за зимно разчистване на пътищата тази година, а 3 хиляди профилирани автомобила са в подготвеност за работа. Наличните инертни материали – сол, пясък, калциев хлорид, са приблизително над 60% от нужните количества за цялата страна, осведоми Агенция " Пътна инфраструктура ".

Ще затваряме пътни сектори при предпоставки за пораждане на спешни обстановки до обикновено обезпечаване на тяхната пропускливост, с цел да няма бедстващи хора, съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков, представен от АПИ.

Акция " Зима " стартира с инспекции на велосипедистите

От през днешния ден до края на ноември в цялата страна ще се организира и обичайна полицейска акция " Зима ". Проверките тази година ще преминат на три стадия.

От през днешния ден до 10 ноември те ще са съсредоточени към велосипедистите и каруците, а от 11 до 20 ноември – към пешеходците, като служителите на реда ще ревизират освен дали те съблюдават разпоредбите за придвижване а и дали водачите са толерантни и се преценяват с преимуществото им на обозначените места.

От 21 до 30 ноември ще са същинските инспекции на моторните транспортни средства. Ще се ревизират редовността на фаровете, чистачките, устройствата за измиване на стъкла, гумите и др, като при установени нарушавания контролните органи ще постановат наказания. От 15 ноември до 1 март колите би трябвало да са с гуми с най-малко 4 мм дълбочина на грайфера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР