От днес се отварят временно за движение на автомобили двете

...
От днес се отварят временно за движение на автомобили двете
Коментари Харесай

Догодина започват два пробива - при бул. Тодор Каблешков и ул. Филип Кутев до Симеоновско шосе

От през днешния ден се отварят краткотрайно за придвижване на коли двете междинни ленти от новоизграждащия се сектор на ул. " Филип Кутев " в " Лозенец ". Продължава работата по тротоарите и до построяването им пешеходното придвижване ще се прави в двете крайни ленти. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията си на обекта.

Целта е да се облекчи движенето в региона, което е извънредно натоварено.

" Участъкът на ул. " Филип Кутев " от ул. " Атанас Дуков " до ул. " Сребърна " се отваря за придвижване преди да е положен последният слой асфалт и е с краткотрайна маркировка. При подобаващи атмосферни условия ще се постави износващият слой асфалт. През пролетта ще бъдат засадени и предвидениет в поректа дървета.

" Улица " Филип Кутев " е един от стратегическите обекти за града. След метрото построяването на обектите от третия градски кръг е стратегически значимо, тъй като на процедура обезпечава придвижването в южните елементи на столицата ", уточни столичният кмет Фандъкова. По време на строителството е построена подземната инфраструктура - канализация, тръбопровод, тръбна и ел. мрежа, отводняване, осветяване. Извършена е реорганизация на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се прави промяна на река Драгалевска и реорганизация на мостовото оборудване.

Изграждането на южното платно на бул. " Филип Кутев " от бул. " Черни връх " до ул. " Сребърна " ще стартира напролет.

По думите на кмета на София Фандъкова през идната година ще стартира строителството на пробива на бул. " Тодор Каблешков " и пробива на ул. " Филип Кутев " до Симеоновско шосе. " Пробивът на ул. " Филип Кутев " до Симеоновско шосе е основно трасе за всички хора, които живеят или работят в южните квартали - " Кръстова вада " и " Витоша ВЕЦ- Симеоново ", уточни още Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР