От днес се очаква по границите с Румъния да заработят

...
От днес се очаква по границите с Румъния да заработят
Коментари Харесай

Бежанците от Украйна вече получават документ още на границата

От през днешния ден се чака по границите с Румъния да проработят пунктове, в които идващите от Украйна да получават документ за краткотрайна отбрана, предава БНР.

С него бежанците ще могат да обитават в страната ни легално и ще имат достъп до пазара на труда, опазване на здравето, обучение и обществена поддръжка.

Пунктовете на границите са част от ограниченията, подхванати от образувания от държавното управление Кризисен щаб за справяне с рецесията, зародила от войната в Украйна и идващите в България бежанци.

От началото на военните дейности в Украйна миналите бежанци през граничните пунктове на България са над 29 000, като с отварянето на филантропичните коридори броят им се чака да надвиши 150 000. Всеки публикуван на границата документ ще има неповторим идентификационен номер, съобщи министър-председателят Кирил Петков.

" От там се изпраща сигнал към Министерство на туризма, които държат база данни с всички хотели, които са подготвени да настаняват бежанци. Те се насочват към тези хотели в съгласуваност с регионалните шефове, тъй че да няма безпорядък ".

Областният съвет на БЧК в Добрич към този момент има 10 спомагателни доброволци, които да оказват помощ при посрещането на бежанците от Украйна.

" Те са на изчакване всички поради, че самата инфраструктура не е подготвена на граничния пункт и когато ги изпратим тези доброволци там, те би трябвало да имат заслон, опция и условия, с цел да могат самите те да оказват помощ ", съобщи ръководителят доктор Артюн Еринозов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР