От днес редица страни в Европа въвеждат по-строги ограничения заради

...
От днес редица страни в Европа въвеждат по-строги ограничения заради
Коментари Харесай

От днес по-строги ограничения в Европа заради „Омикрон“

От през днешния ден редица страни в Европа вкарват по-строги ограничавания поради новия вид на ковид „ Омикрон “.

Френските здравни управляващи са на незабавна среща с президента Макрон след върха от над 100 хиляди новозаразени за денонощие. В Словения и Германия се стигна до митинги и конфликти с полицията поради ограниченията.

Най-вероятно здравният документ във Франция ще се трансформира във имунизационен – т.е. единствено негативен тест, само че без ваксина, към този момент няма да е задоволителен.

Задължителна имунизация обмисля Белгия, стана ясно от изказване на премиера.

А тъкмо една година след старта на имунизационната акция в Европа, ръководителят на Европейската комисия благодари на медиците и подсети:

„ Нарастването на броя на инфектираните и изключително бързото разпространяване на „ Омикрон “, прави имунизацията даже по-важна. Ваксините и подсилващите дози са най-хубавата ни отбрана “, сподели фон дер Лайен.

Израелска болница към този момент е сложила четвърта доза от имунизацията на тестова група от 150 души напълно медицински личен състав. Страната обмисля мярката и за рисковите групи.

„ Омикрон “ отсрочи хиляди полети в Съединените щати и по света. Транспортният безпорядък остави хиляди, блокирани по летищата в празничните дни.

Причините за хаоса са многото позитивни проби измежду екипажите.

Австралия удостовери първия смъртен случай от новия вид „ Омикрон “. Починалият е 80-годишен мъж със съпътстващи заболявания
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР