От днес работи единен портал на Имотния регистър, Търговския регистър

...
От днес работи единен портал на Имотния регистър, Търговския регистър
Коментари Харесай

Нов портал обединява Търговския и Имотния регистри

От през днешния ден работи обединен портал на Имотния указател, Търговския указател и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, оповестиха от Агенцията по вписванията.

Проектът, който е осъществен по Оперативна програма „ Добро ръководство “ е с два стадия. От през днешния ден уеб сайтът е забележим за потребителите и им разрешава да се записват и да причисляват към профилите си електронни подписи, документи или ПИК от Национална агенция за приходите, с цел да преглеждат сканирани документи и да ревизират статуса на своите заявки в Имотния указател. Сертификатите от Агенцията по вписванията, които са издадени преди 23 април т.г. няма да може да се употребяват на новия уебсайт.

От 27 юли обособените страници на Имотния (icadastre.bg) и на Търговския (brra.bg) регистри ще бъдат спрени и цялостните им функционалности ще бъдат трансферирани на новия портал, дружно и с наличните средства в потребителските сметки.

От известието се схваща, че устройствата с операционна система по-стара от Windows 8 и с неактуални версии на уеб браузърите няма да се поддържат.
Равносметката 2018: Когато Търговският указател излезе в летен отпуск В Агенцията по вписванията взеха бонуси, откакто поради тях над 300 000 компании бяха с блокирана активност
Състоянието на Търговския указател се трансформира в сериозна тематика през последните години. Масивът е от основно значение за икономическия живот в страната, само че през 2018 година той беше отвън строя над половин месец след повреда на твърди дискове. Докато работата на компании, нотариуси и други беше съществено затруднена, в медиите се появиха най-различни версии за случилото се – от целенасочена хакерска атака до опит лица с високо равнище на достъп да изтрият компрометираща избрани кръгове информация.

От днешното известие се схваща, че порталът цели да бъде с „ високи равнища на сигурност и отбрана “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР