От днес проходът Хаинбоаз отново е отварен. Пътят беше затворен

...
От днес проходът Хаинбоаз отново е отварен. Пътят беше затворен
Коментари Харесай

Отвориха за движение Прохода на Републиката

От през днешния ден проходът Хаинбоаз още веднъж е отварен. Пътят беше затворен повече от месец поради ремонт.

Преди минути огражденията към село " Вонеща вода " бяха отстранени и първата колона от тежкотоварни коли към този момент минава през прохода Хаинбоаз.

Ремонтът трябваше да завърши в края на месец октомври, само че поради неприятното време се забави с 10 дни. Асфалтовата настилка е сменена, а посредстом алпийски прийом скалните скатове са били обрушени. Поставени са и защитни мрежи, които да лимитират рухването на камъни по пътното платно. На пътя е сложена и хоризонтална маркировка, сменени са и мантинелите.

" Това е главната и най-важна връзка на Северна с Южна България. Затова стартирахме и тези действия, с цел да подобрим сигурността на прекосяване през Прохода на Републиката. Имаме замяна на асфалтовата настилка в размер на 2200 тона, има положен, напълно нова маркировка сложена с нова сигнализация ", разяснява инж. Венцислав Ангелов, шеф Областно пътно ръководство - Велико Търново

От през днешния ден в 13:30 ще бъде възобновено напълно придвижването на всички моторни транспортни средства през прохода на Републиката, добави Ангелов.

Общо 22 км е дълго трасето, което беше ремонтирано. Това е правата от град Килифарево до местността Предела.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР