От днес пред всяка болница са поставени мобилни пунктове, където

...
От днес пред всяка болница са поставени мобилни пунктове, където
Коментари Харесай

COVID-пунктове пред болниците от днес

От през днешния ден пред всяка болница са сложени мобилни пунктове, където пациенти със подозрение за COVID-19 могат да бъдат тествани и преглеждани. До тази мярка се стигна след заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.
Директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов изясни, че преди да бъдат прегледани, на пациентите им се мери сатурацията (насищането на кръвта с кислород) с пулсоксиметри и в случай че тя е под 90%, пациентът се преглежда с преимущество.

„ Понякога има над 15 души, чакащи в границите на един час. Настаняват се във фургоните, като те изчакват в тях, с цел да им се създадат съответните проучвания. През останалото време фургоните се употребяват за взимане на бърз антигенен тест, както и за PCR “, съобщи проф. Балтов.

Началникът на незабавното поделение в УМБАЛ " Александровска " доктор Николай Хубанов изясни, че концепцията на фургоните е още на вратата на всяко лечебно заведение да се отсеят пациентите с остри респираторни болести от тези, които са съмнителни за ковид. Опитваме се по обикновен метод да разпознаем рисковите пациенти, които ще продължат лекуването си в болница, уточни Хубанов.

Досега употребените, които бяха с малко по-ниска специфика и сензитивност, разпознават антитела против вируса. Антигенните се оказаха доста по-добри и времето за различаване е към 15 мин ", добави Хубанов.

Пред Пета МБАЛ-София също има подложен пункт. Той ще работи с 24-часов режим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР