От днес правителствата в цяла Европа бързат да засилят защитата

...
От днес правителствата в цяла Европа бързат да засилят защитата
Коментари Харесай

Ботсванскатa мутация на COVID-19: Най-значимият вариант, с който сме се сблъсквали досега

От през днешния ден държавните управления в цяла Европа бързат да засилят отбраната си против възможен нов скок на ковид, откакто Южна Африка разгласи, че е разкрила нов вариант на Covid-19, така наречен " Ботсванска разновидност “, за която учените се притесняват, че може да провали напъните за превъзмогване на пандемията.

През последните седмици континентът е обзет от внезапно увеличение на броя на заболелите, както и от жестоки протести, като се бори с стратегии за укрепване и трагични локдауни, с цел да спре вълната, до момента в който броят на смъртните случаи надвишава 1,5 милиона и той още веднъж се трансформира в международен епицентър на нестихващата пандемия.

Сега учените се надпреварват да схванат въздействието на новия, мощно мутирал вариант, за който се притесняват, че е по-заразен от Делта и който още веднъж сложи света на колене година откакто вирусът се появи за първи път в централен Китай.

" Това е най-значимият вид, с който сме се сблъсквали до момента, и сега се организират незабавни проучвания, с цел да научим повече за неговата трансмисивност, тежест и неустойчивост на ваксини “, съобщи в изказване ръководителят на английската здравна организация Джени Харис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР