От днес, понеделник, 3 октомври, започват ваксинации с новите актуализирани

...
От днес, понеделник, 3 октомври, започват ваксинации с новите актуализирани
Коментари Харесай

От днес в Гърция започват първите ваксинации с обновените ваксини

От през днешния ден, понеделник, 3 октомври, стартират имунизации с новите обновени ваксини, ориентирани към подвариантите BA.4, BA.5, разновидността Omicron на SARS-COV2, както и истинския вариант на ковид, разпознат за първи път в град Ухан на Китай през 2019 година

Платформата за всички лица с бустерна доза беше отворена на 27 септември и до 28 септември бяха записани 12 185 срещи за имунизиране.

Бустерните имунизации с обновената ваксина BA.1 започнаха на 14 септември, защото тя беше първата утвърдена от ЕМА на 1 септември. До 28 септември са осъществени 41 839 имунизации с обновената ваксина BA.1, от които 4338 за 1-ва бустерна доза, 31 499 за 2-ра бустерна доза и 5997 за 3-та бустерна доза. Със същата ваксина до 28 септември са записани 10 870 срещи.

Актуализираните ваксини са единствено за бустерна доза. Ето за какво, преди използването на обновената двувалентна ваксина, е належащо довеждане докрай на главната имунизация.

Експерти предлагат имунизиране с обновените ваксини за подсилване на имунитета и попречване на тежко протичане на болестта, като акцентират, че навременното имунизиране с бустерната доза е по-важно от типа на имунизацията, която ще се сложи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР