От днес - по-строги мерки влизат в областите Пловдив, Бургас

...
От днес - по-строги мерки влизат в областите Пловдив, Бургас
Коментари Харесай

По-строги ковид мерки в Пловдив, Благоевград и Бургас от днес

От през днешния ден - по-строги ограничения влизат в областите Пловдив, Бургас и Благоевград. Заради високата заболеваемост и в трите области ограниченията са в няколко направления - стеснен потенциал и работно време в заведенията и обектите на закрито, възбрана на всеобщи събирания, ограничавания има и за учениците.

И в Пловдив, и в Бургас за заведения и нощни клубове има наложено ограничаване на работното време - те ще могат да действат една до 22 часа. В Благоевградска област обаче понижено работно време на заведенията няма.

За малолетните обаче има въведен вечерен час. След 20 часа те могат да са на открито единствено с компаньон. И в трите области заведения за хранене и клубове могат да работят единствено при потенциал от 50%.

В Пловдивска област единствено за януари позитивните случаи на коронавирус са 18 хиляди и ограниченията към този момент са по-строги.

" Ще се следи както за съществуването на документи, по този начин и за съблюдаване на работно време, което в заповедта, издадена от шефа на РЗИ - до 22 часа ", сподели доктор Аргир Аргиров, шеф на РЗИ-Пловдив.

Някои притежатели на нощни клубове и ресторантьори обаче към този момент обявиха, че няма да съблюдават лимитираното работно време.

Българска национална телевизия: Готови ли сте да си плащате глобите?

Радослав Чилингиров - шеф на нощен клуб в Пловдив: Готови сме да ги апелираме и да създадем всичко, с цел да си задържим клиентите и нашите служащи, тъй като и до момента ни беше доста мъчно, при едно последващо затваряне ще загубим много то хората и оборотът фрапантно, както всичко, естествено, върви надолу.

В Бургас заведения, игрални зали и казина също би трябвало да затворят в 22 часа. Ограничения има и за учениците.

" Непълнолетните лица могат да влизат в местата вид мол само и единствено съпроводени от родител, аставник или лице, което се грижи за тях ", съобщи доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.



Детското ковид-отделение в града е претъпкано - най-малкият пациент е бебе на два месеца.

" Ситуацията продължава да е динамична и напрегната, бих споделил, тъй като за втора поредна седмица броят на децата, които са приети в болница в детския коронавирус бранш, не е по никакъв начин дребен. 20 са към днешна дата. За благополучие са в устойчиво положение ", изясни доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Нови ограничаващи ограничения са в действие от през днешния ден и в Благоевград. Заведения и нощни клубове ще работят с половината от потенциала си, само че нямат ограничавания в работното време. В цялата област затварят просветителните центрове и пенсионерските клубове.

" Мисля, че не се съблюдават ограниченията, тъй като на хората към този момент им писна. Това е втора година ограничения, ограничения. Трябва да има и независимост, изключително за младежите ", счита Дафинка Димитрова - гражданин на Благоевград.



Непълнолетните в региона не престават да имат вечерен час, който стартира в 20 часа.

Българска национална телевизия: А вие излизате ли без компаньон след осем?

Виктория, 14 години: Не, стоим при приятелки най-често. Според мен за сигурността на обществото, да. Правилно е!

Адриана, 14 години: Трябва да се съблюдават ограниченията, с цел да може да намалеят случаите.

Проверките на РЗИ-Благоевград са ежедневни.

" Най-много нарушавания има и там, където има най-вече хора. Курортите са най-атрактивни и има най-вече скупчвания и естествено Благоевград, като максимален град ", изясни доктор Калоян Калоянов – шеф на РЗИ–Благоевград.

Големите търговски обекти се задължават да управляват броя на посетителите си, с цел да няма скупчване на хора

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР