От днес пазарите в София са отворени. Спокойна е обстановката

...
От днес пазарите в София са отворени. Спокойна е обстановката
Коментари Харесай

Пазарите в София възобновиха дейност

От през днешния ден пазарите в София са отворени. Спокойна е ситуацията там. На пазар „ Красно село “ има към 30 търговци от общо над 100 всекидневно. От управата на пазара се надяват до ден – два броят на работещите сергии да се усили и отдават този кратковременен спад на празничните дни, оповестява БГНЕС.

Изпълнителният шеф на „ Пазари Юг “ Николай Попов сподели, че краткотрайното затваряне на пазарите не е оказало сериозен отрицателен резултат върху работата и оборотите на търговците на трите пазара, които стопанисва сдружението – пазарът на „ Иван Вазов “, в „ Красно село “ и в „ Борово “.

„ Времевият прозорец, в който бяха затворени, е доста дребен и те съумяха в тези дни, които им беше дадена опция да продадат стоката си. Оттук нататък мисля, че всичко ще върви обикновено “, разяснява Попов.

Попитан дали ще има финансови облекчения за търговците, шефът на общинското сдружение, уточни, че такава мярка е била призната от Столичния общински съвет и изясни кои продавачи ще могат да се възползват от нея. „ Има въведени правила и критерии, съгласно които ще бъдат намалявани наемите, само че това ще се случва от идната седмица. Наемът за всяка сергия е друг. Всички наематели вземат участие на конкурс. Решението на СОС споделя, че в случай че имат спад на оборота до 50% понижението е с 20%, при спад над 50% понижението ще е с 50%. Доказването ще става с извлечение от касовите си книги въз основата на миналогодишния месец “, изясни той и добави, че съгласно него търговците нямат спад на оборота.

От думите на изпълнителния шеф на „ Пазари Юг “ Николай Попов стана ясно, че не престават да работят досегашните ограничения за отдалеченост сред хората, дезинфекцират се ръцете на всеки влизащ клиент, като на някои от сергиите са сложени и в допълнение дезинфектанти, а на хората без маски, което е доста рядко, се раздават маски за еднократна приложимост.

„ От през днешния ден вършим и четирикратно напръскване, според предписанията на РЗИ “, добави още шефът и посочи, че на пазарите, стопанисвани от сдружението не е формиран нито един акт за нарушавания. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР