От днес пада карантината за международните превози и автобусните превозвачи.

...
От днес пада карантината за международните превози и автобусните превозвачи.
Коментари Харесай

Отпада 14-дневната карантина за шофьорите на международни превози

От през днешния ден пада карантината за интернационалните транспорти и автобусните превозвачи. Така всеки, който минава през страната, даже директно, няма да се постанова да остава под карантина.
Досега, поради епидемията от ковид, интернационалните водачи, които се завръщаха у нас, бяха поставяни под карантина от 14 дни преди да поемат на идващ курс. Отмяната на тази мярка беше написана от транспортния министър Росен Желязков след диалог с представители на сектора преди седмица. Облекчението важи за товарни коли до и над 3,5 тона, както и за автобусните водачи.
В София имаше и протестно шествие, на което се събраха над 100 рейса на притежатели на компании за туристически транспорт с искане към държавното управление за незабавни ограничения за решение на проблемите в един от най-силно засегнатите браншове на стопанската система, след което страната все решение да отпусне нов тип помощ в поддръжка на транспортния отрасъл. Пакетът в поддръжка на бранша ще стартира да работи на 1 юли, а отделеният финансов запас за него е 40 млн. лева Така превозвачите ще бъдат подкрепени с спомагателна отплата от 290 лв. за служащ, като задачата е да не са редуцират хора.
Кандидатстването ще бъде с опростена поръчка през Агенцията по заетостта, като няма ограничаване за броя хора от една компания. Средствата ще се превеждат по банков път на работодателя и ще бъдат за сметка на Европейските структурни и капиталови фондове. Очаква се заделените средства да са задоволително за всички компании (малко над 1500), които са лицензирани като превозвачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР