От днес отпадат всички въведени ограничения наложени заради ковид. Край

...
От днес отпадат всички въведени ограничения наложени заради ковид. Край
Коментари Харесай

След края на ковид мерките: Повечето болници изискват маски

От през днешния ден отпадат всички въведени ограничавания наложени поради коронавирус. Край и на изключителната епидемиологична обстановк

Според здравните управляващи е целесъобразно да продължим да носим маски най-малко в лечебните заведения и градския превоз. От през днешния ден са понижени и болничните коронавирус кревати, не действат и коронавирус зоните, предава

"Уважаеми пасажери, за вашата сигурност ви уведомяваме, че носенето на маски в метрото е целесъобразно ".

Този текст от нощес стои на бюрото на Ралица Андреева.

В ден първи без наложителни маски се оказа, че в градския превоз множеството хора бяха с маски. Така беше и в метрото, и в трамвая.

Според лекар Ташева от болница ИСУЛ носенето на маски тук продължава да е наложително и е единственият метод да се предпазят.

"Ако излезете в коридора, ще видите, че доста от пациентите резистират, съпротивляват се, не са съгласни, и упорстват пред кабинетите да не си сложат маски или в случай че си сложат демонстративно след минута я махат ", съобщи доктор Людмила Ташева - педиатър в УМБАЛ "Царица Йоана ".

Този клиент да вземем за пример без маска и без съмнение реши да употребява асансьора за ковидпациенти.

В Русе част от хората също бяха решили да останат с маски в градския превоз. Някои, тъй като не знаеха, че може без.

Ямбол. ДКЦ 1. Общопрактикуващият доктор доктор Боянка Костова споделя, че няма метод пред кабинета да раздели коронавирус болните от хронично болните пациенти. Затова маската е наложителна.

"Задължително с маска - за какво - с цел да се отбрани здравето и на здравните служащи и на пациентите. Думата целесъобразно тук не важи ", съобщи доктор Боянка Костова.

С отпадането на изключителната конюнктура пациентите с коронавирус ще могат да се лекуват единствено в лечебни заведения, които имат инфекциозни отделения.

"Единственото инфекциозно е в УМБАЛ "Канев " за цялата област. Това поделение няма да може да поеме всички пациенти. В момента единствено в нашето лечебно заведение имаме 40 индивида, които се лекуват, това са усложнени пациенти ", съобщи Алис Муртезова – административен шеф на УМБАЛ "Медика ", гр. Русе.

PCR проби по каса към този момент също ще могат да се вършат единствено в стеснен брой лаборатории, оповестиха от НЗОК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР