От днес Орбан е за пети път премиер на Унгария.

...
От днес Орбан е за пети път премиер на Унгария.
Коментари Харесай

Георги Марков: Успех, господин Феномен, Господ да те пази, че имаш за враг милиардери!

От през днешния ден Орбан е за пети път министър председател на Унгария. Честито, господин Феномен! Това написа във Facebook някогашният парламентарен арбитър и народен представител Георги Марков.

Ето какво написа още той в обществената мрежа: 

Приятели, след 34 години присъединяване в политиката Виктор Орбан през днешния ден ще бъде определен за пети път като министър председател на страната. Надминава по мандати своя преподавател Хелмут Кол, както и Меркел, Блеър, Татчър, Гонзалес, Льовен.

През 1988 година е измежду създателите на ФИДЕС, а 1989 година на 16 юни от Площада на героите в Будапеща взриви Европа с апела: “Съветските танкове да изоставен Унгария. "

От 1990-та непроменяемо е избиран за народен представител. През 1998 година печели изборите и става най-младият министър председател в историята на страната, като я вкарва в НАТО. След 8 години в съпротива се връща на бял кон и 2010 печели изборите с 2/3. В 2014 отново с 2/3. В 2018 още веднъж с 2/3, а на 3 април 2022 към този момент и с над 2/3 и галактическите 3 милиона гласа.

Е, по какъв начин да не напиша книга, че е феномен? За 12 години има 1 милион и 100 хиляди нови маджарски жители, 1 милион нови работни места, 13 доживотна пенсия, 50% нарастване на браковете, 33 000 евро за трето дете, в случай че се обезпечават и си до 40 години. Износът доближи 119 милиарда евро, в страната са Ауди, Мерцедес, Опел, Сузуки, БМВ, Сименс, Аербъс, Самсунг и т. н.

Спортната инфраструктура, издигната от Орбан, си е напряко за Олимпиада.

Унгария няма началник, миграция на ножа, трети пол, гей бракове, живее се умерено - по християнски. До 2030 Орбан ще направи Унгария 15 милионна без да прекроява граници!

Успех, господин Феномен, Господ да те пази, че имаш за зложелател милиардери!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР