От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов

...
От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов
Коментари Харесай

Пернишката полиция огласи последни данни за издирването на изчезналия Сашко

От през днешния ден оперативно-издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата,. Специалисти ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места, настояват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Шейсет чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, а присъединяване взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Извършват се издирвателни мероприятия вследствие на получена и оценена информация.

Продължава издирването на нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 142 от Наказателния кодекс под управлението на Окръжна прокуратура – Перник.

Разпитани са над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чиито данни могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са 2 броя експертизи.

Издирването на Александър Цветанов продължава интензивно седми ден. Детето е в неопределеност от 11 ноември 2022 година Детайлно е тестван 20 километров радиус от мястото на изгубването му в планината „ Голо бърдо “ над Профилакториума в регионалния град. Многократно са тествани всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства. Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини в региона, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20 километровата зона.

Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места където вероятно може да се намира момчето.

Александър Цветанов е разгласен за общодържавно търсене и търсенето му се прави на територията на цялата страна. Чрез средствата за всеобща информация е публикувана негова фотография и облеклото с което е бил в деня на изгубването му, което да улесни всички при търсенето. Служители на Министерство на вътрешните работи претърсват всяко подозрително кътче.

Ръководството на ОДМВР – Перник благодари на всички, който участваха и вземат участие в издирването на Александър. Специални благодарности на хилядите доброволци, който непрекъснато със лични сили и средства се включиха в акцията. Подобно нещо не се е случвало в Пернишка област, а може би и в цялата страна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР