От днес Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян

...
От днес Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян
Коментари Харесай

Уволнено скандално ченге осъмна с благ общински пост

От през днешния ден Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян Илиев, който е един от отстранените чиновници на Министерство на вътрешните работи след инцидента с първенеца по битка Пламен Пенев.

Той ще управлява ресора " Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията " в локалната администрация.

Драмата в Стара Загора бързо се не помни

" Община Мъглиж е дребна община със мощно лимитиран общински бюджет, само че постоянно е имала амбициозна капиталова стратегия, ориентирана само в услуга на жителите и гостите й. Сериозните провокации пред общинското управление постановат усъвършенстване на кадровата политика и назначение на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е тъкмо подобен ", оповестиха от Община Мъглиж. 

Бившият първенец по битка Пламен Пенев почина при гонене с полицията на 31 декември. Според Министерство на вътрешните работи служителите на реда са работили по закон, само че фамилията на умрелия твърди, че униформените са използвали несъразмерна мощ.

Съдебно-медицинската експертиза сподели, че гибелта на Павел Пенев е настъпила от задушаване. Според правосъдните медици, откакто е свален от колата върху Пенев, са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват и под тежестта на телата им той се задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

След съдбовния случай министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска освобождението на двама висши управителни чиновници - заместник-директора на регионалната дирекция в Стара Загора - Илиян Илиев, който все още на събитието е замествал шефа и началника на охранителна полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР