От днес носенето на предпазни маски по време на полет,

...
От днес носенето на предпазни маски по време на полет,
Коментари Харесай

От днес можем да сме без маски в самолетите и по летищата в Европа

От през днешния ден носенето на защитни маски по време на полет, наложено поради Коронавирус пандемията, към този момент не е наложително. По самите летища в Европа също към този момент не е нужно.

През предходната седмица Европейската организация за авиационна сигурност и Европейският център за профилактика и надзор на болесттите обявиха, че от 16 май няма да се изисква носенето на маски на летищата и в самолетите в Европа, съобщи Ройтерс.

" От идната седмица към този момент няма да е належащо маските за лице да бъдат наложителни при въздушните пътувания при всички случаи, което в общи линии е в сходство с изменящите се условия на националните управляващи в Европа за публичния превоз ", сподели изпълнителният шеф на Европейската организация за авиационна сигурност Патрик Ки.

Италия, Франция, България и други европейски страни облекчават или отстраняват доста или всички ограничения против разпространяването на ковид.

Редица американски самолетни компании обявиха през април, че към този момент няма да изискват носенето на маски, откакто федерален арбитър във Флорида постанови, че разпореденото от държавното управление на Съединени американски щати наложително носене на маски в публичния превоз е нелегално, предава Българска телеграфна агенция.

Директорът на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите Андреа Амон сподели, че въпреки носенето на маска да престане да бъде наложително, " е значимо да се има поради, че дружно с физическата отдалеченост и положителната хигиена на ръцете то е един от най-хубавите способи за понижаване на предаването (на вируса) ".

Двете организации обявиха, че разпоредбите за маските се чака да се разграничават след анулацията на наложителното им носене.

Авиокомпаниите са съветвани да предизвикват пасажерите да носят маски в самолетите, пътуващи за и от места, където в публичния превоз към момента се изисква носенето на маски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР