От днес носенето на маски на определени места в София

...
От днес носенето на маски на определени места в София
Коментари Харесай

Covid-мерки от днес: Маските задължителни в болници и аптеки

От през днешния ден носенето на маски на избрани места в София става наложително. Това се схваща от заповед на шефа на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев.

Въведените краткотрайни противоепидемични ограничения в битката с ковид на територията на област София ще важат един месец.

Новите ограничения включват наложително носене на маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Центъра за незабавна здравна помощ, Столична районна здравна ревизия, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Препоръчва се съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1.5 м, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, както и постоянно проветряване.

Заповедта включва още работа от разстояние при опция, осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за ковид, както и за други остри заразни заболявания.

Въвежда се още осъществяване на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР