От днес най-старите автомобили нямат право да влизат в идеалния

...
От днес най-старите автомобили нямат право да влизат в идеалния
Коментари Харесай

От днес старите коли са без право да влизат в идеалния център на София

От през днешния ден най-старите коли нямат право да влизат в идеалния център на София или в по този начин наречената нискоемисионна зона. Нарушителите на възбраната ще бъдат снимани, само че няма да бъдат установявани като такива поради неработещ програмен продукт. Няма да има и санкции за първо нарушаване, оповестиха от Столичната община.

Забраната важи за колите с бензинов мотор, създадени преди 1996 година, и за тези с дизелов, създадени преди 2002 година. Те няма да могат да влизат в центъра, в случай че не са благосъстоятелност на хора с адресна регистрация в посочената зона или на хора с увреждания. Това ще се отбелязва със стикер за паркиране, публикуван от Центъра за градска подвижност след подаване на заявление, плануват разпоредбите. Кметът Васил Терзиев призна, че възбраната се вкарва при огромен брой неуредици.

Не желаеме да има незаслужено решение, което да ощетява хората, които не са имали време да се срещнат с казуса, с опциите пред тях, изключенията, които отварят доста порти, сподели градоначалникът.

Забраната ще важи за период от 3 месеца. Предвидените санкции, които към този момент няма да се постановат, са в размер от 50 до 500 лв. за физически лица и от 200 до 1000 – за юридически.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР