От днес Националната агенция за приходите (НАП) предоставя данъчно-осигурителна информация

...
От днес Националната агенция за приходите (НАП) предоставя данъчно-осигурителна информация
Коментари Харесай

НАП предлага справки за дължими данъци вече и по телефона

От през днешния ден Националната организация за приходите (НАП) дава данъчно-осигурителна информация по телефона. Справката за дължими налози и осигуровки може да се употребява от клиентите, които имат личен идентификационен код (ПИК).
Чрез колцентъра на институцията жителите могат да получат също подпомагане и уточнения във връзка декларирани от тях и за тях данни пред Национална агенция за приходите. Единственото изискване е те да се разпознават посредством своя ЕГН или ЕИК по БУЛСТАТ и последните четири числа на персоналния си код. Досега нямаше такава опция, само че последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс разрешиха на Национална агенция за приходите да предложи новата услуга.
Освен по телефона, данъчно-осигурителна информация клиентите на Агенцията могат да получат онлайн – с ПИК и електронен автограф, както и в офисите на Национална агенция за приходите.
От основаването си през 2008 година до в този момент колцентърът на Национална агенция за приходите е обслужил над 3 милиона запитвания на клиенти на Агенцията. Чрез телефона за информация на Агенцията 0700 18 700 са обслужени 2 224 000 запитвания на клиенти, а чиновниците на осведомителния център са дали отговор на над 172 200 въпроса, постъпили на електронния му адрес – [email protected].

Автоматизираните информации и информация са употребени близо 700 хиляди пъти. Статистиката на осведомителния център сочи още, че пропуснатите позвънявания в работно време са под 5%, а доволните от полученатаинформация от чиновниците на Национална агенция за приходите са над 90%. Средната дълготрайност на телефонните диалози е 4 минути.На телефона на осведомителния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700гражданите и представителите на компаниите могат да получат насоки задекларирането и заплащане на налози и осигурителни вноски. Освен товамогат да употребяват и автоматизираните услуги, които не изискват диалог соператор и са налични 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата: проверкана здравен статус, информация за регистрация по Данък добавена стойност и други Телефоннотообаждане към 0700 18 700 е на цената на градски диалог от цялата страна
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР