От днес населението на Земята вече е 8 милиарда. Хората

...
От днес населението на Земята вече е 8 милиарда. Хората
Коментари Харесай

Радост или тревога: Роди се 8-милиардният човек на Земата

От през днешния ден популацията на Земята към този момент е 8 милиарда. Хората са три пъти повече, в сравнение с са били в средата на предишния век. Ако наклонността се резервира, през 2050 година популацията в света ще бъде 9,7 милиарда души.
Прочетете още
Повод за наслада или за паника?

300 000 години са били нужни, хората на Земята да станат 1 милиард. Оттогава темпът не стопира да се форсира. Само през последните 22 години популацията в света се е нараснало с 2 милиарда. Ако популацията продължи да нараства със същия ритъм, през 2050 година на Земята ще живеят 9,7 милиарда хора.

" Нека приемем, че това е добре. Да, към този момент сме 8 милиарда, само че в родината ми, в Италия, раждаемостта е нулева. Оплакваме се, че сегашните младежи не умеят да основават фамилии, само че се надявам, че обществото ще се промени ".

Ниската раждаемост е проблем, с който се сблъскват от ден на ден разрастващи се страни. До края на годината Китай може да се окаже, че към този момент не е най-многолюдната страна. Според статистиката, анулацията преди няколко години на " Политиката за 1 дете " не е довела до стремежи на растеж на популацията. И напълно скоро най-многолюдната страна към този момент може да бъде Индия.

И към това се прибавя пандемията, която доста е понижила раждаемостта в Китай. През 2020 година са се родили 45% по-малко деца спрямо 2015 година. В други елементи на Азия, както и в Африка, обаче, наклонността е противоположна. Бангладеш е една от най-гъсто обитаемоте страни, с непрекъснато възходящ брой на популацията.

За доста специалисти 8 милиарда население също е доста. Притесненията се, че възходящия брой на хората, ще изправи света пред голяма рецесия с изхранването, която ще провокира всеобщ апетит.

" Когато популацията стане 10 милиарда, ще има рецесия за запаси, ще има дефицит на храна. Според мен някои страни към този момент са достигнали своя предел. Ето, да вземем за пример Китай - население от 1 милиард и половина - съгласно мен това е лимита за страната ".

Прогнозите са, че всеобщият апетит може да настъпи в средата на века.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР