От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще

...
От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще
Коментари Харесай

Ангелов: Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по имейл или СМС

От през днешния ден разполагаем на Столичната районна здравна ревизия ще бъдат 20 чиновници на Националния център по публично здраве и разбори. Целта е те да подкрепят сътрудниците си, ангажирани с осъществяването на държавния здравен надзор.

„ Ситуацията е извънредно отежнена поради растящия брой позитивни проби и условието на всички, на които би трябвало да бъдат връчени наставления за карантиниране и осъществяване на наставления. От края на септември до момента доста чиновници на здравната ревизия бяха позитивни, което наложи извеждането им от работата на институцията ”, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.  

Относно концепцията за електронни наставления проф. Ангелов съобщи, че тя е входирана като предложение в НС и се чака решението на законодателя.

„ Най-добрият метод е предписанията да се връчват, както до момента - на хартия, тъй като са основание  за издаване на болничен лист. Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем известяван по електронен път или с есемес ”, добави здравният министър. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР