От днес лицата, пътуващи до Обединеното кралство от България (както

...
От днес лицата, пътуващи до Обединеното кралство от България (както
Коментари Харесай

Ваксинираните българи влизат без тест в Англия от днес

От през днешния ден лицата, пътуващи до Обединеното кралство от България (както и от всички страни, отвън аления списък), които са изцяло имунизирани от най-малко от 14 дни, ще би трябвало да попълнят формуляра за  локализация на пасажери в границите на 48 часа преди идването си (децата под 18 години могат да се включат във формуляра на съпътстващия ги), напомня Moreto.net.

Пристигащите към този момент няма да е належащо да:

• вършат тест преди тръгване за Обединеното кралство;

• да резервират и заплатят PCR тест за ден 2 след идването им в Англия;

• се карантинират вкъщи или друго мястото след идването им.
Пътниците би трябвало да потвърдят, че са изцяло имунизирани от най-малко 14 дни с документ (цифров или на книжен носител), публикуван от държавен орган за публично здраве.

Лицата, пътуващи до Англия от страни, отвън аления лист (вкл. от България), които не са изцяло имунизирани, преди пътешестване би трябвало да:

- създадат тест за COVID-19 в границите на 2 дни преди пътуването им(антигенен, PCR или LAMP)

- резервират и заплатят PCR тест за ден 2, който би трябвало да бъде изработен след идването им;

- попълнят формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди идването им Новото от 11-ти февруари нататък за тази категория жители е, че след идване в Англия не е нужно да бъдат под карантина, в случай че резултатът от извършения PCR тест до или на 2-рия ден е позитивен. Това значи, че при отрицателен резултат от теста, който се прави след идването на територията на Обединенот кралство, лицата няма да бъдат подложени на 10-дневна карантина, какъвто беше режимът до момента.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР