Oт днес коалицията ГЕРБ-СДС започва разговори с останалите парламентарно представени

...
Oт днес коалицията ГЕРБ-СДС започва разговори с останалите парламентарно представени
Коментари Харесай

ГЕРБ започват преговорите за правителство

Oт през днешния ден обединението ГЕРБ-СДС стартира диалози с останалите парламентарно показани политически сили в 50-ото Народно заседание в опит за сформиране на постоянно държавно управление. В преговорния екип влизат Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.
От ГЕРБ-СДС, която е първа политическа мощ, оферират да бъде образуван експертен кабинет с техния мандат, като изискването е те да дефинират министър председател, външен и боен министър. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че няма да бъде претендент за министър-председател, само че има има концепция кого да предложи. Той беше безапелационен, че няма да влиза в коалиция с Движение за права и свободи, само че резултатите на Движението давали право на неговия водач Делян Пеевски да приказва, че има искания за изпълнителната власт.
Самият Пеевски съобщи в своя позиция, че би трябвало да има постоянно държавно управление, което да стабилизира страната. Той даже прикани Борисов и ГЕРБ-СДС са започват диалози за бъдещето на България с всички евроатлантически водачи у нас.
Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли да влезе в вероятно държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС и добави, че от Политическа партия ще бъдат ясна съпротива. От " Да, България ", която е част от обединението ПП-ДБ също потвърдиха, че няма да вземат участие в съставянето на сходно експертно държавно управление.
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов удостовери мнението си, че партията ще поддържа само кабинет на " Възраждане ". Той очерта два сюжета - основаване на държавно управление, което " ще отсрочи неизбежния завършек на тези, които влизат в него, и вторият вид - избори октомври-ноември ".
Националният съвет на Българска социалистическа партия в неделя удостовери решението си да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това разгласи краткотрайният ръководител на партията Атанас Зафиров.
От " ИТН " за момента не разясняват дали ще одобряват поканата на ГЕРБ-СДС за диалози за сформиране на кабинет. От най-малката парламентарна мощ - партия " Величие ", оповестиха, че ще вземат участие единствено в диалози сред водачи, а не с преговорни екипи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР