От днес картата за пътуване за една линия от столичния

...
От днес картата за пътуване за една линия от столичния
Коментари Харесай

Закупилите по-скъпа ученическа карта за транспорт ще си получат парите обратно

От през днешния ден картата за пътешестване за една линия от столичния градски превоз още веднъж е в продажба. Това е допустимо, откакто през февруари сътрудниците в общинския съвет поддържаха предлагането ми да се върне един от най-предпочитаните от жителите пътни документи. Няма смяна в цените - поименната карта е още веднъж 23 лв., а неперсонализираната 28 лв.. Това написа в профила си във Фейсбук ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той е безапелационен, че всички, които са закупили по-скъпи училищен карти, могат да отидат на касите на ЦГМ, с цел да си получат парите назад. От през днешния ден ученическа и студентска карта ще са на цена 6.90 лв. до края на годината.

" Напомням, че с решение на СОС, от началото на 202 3г., се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за учещи и работещи младежи до 26 години на стойност 250 лв.. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътешестване в градския превоз. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които употребяват този билет, се прекачват на друго транспортно средство в границите на 30 минути. Безспорно това е цифрова гражданска война ", написа още Георгиев.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР