От днес инвеститорите у нас ще могат да търгуват с

...
От днес инвеститорите у нас ще могат да търгуват с
Коментари Харесай

От днес БФБ започва да предлага и търговия с крипто инструменти

От през днешния ден вложителите у нас ще могат да търгуват с крипто принадлежности и на Българската фондова борса. БФБ пуска 8 крипто инструмента – ЕTN (борсово търгувани дългови инструменти) на пазар BSE International, които са основани и следват цените на Bitcoin и Ethereum. С това страната ни за първи път стартира да предлага новаторската опция на обичайните криптовалута,  а БФБ се причислява към водещи европейски тържища като Deutsche Börse и Euronext, които пуснаха за търговия тези принадлежности преди две години.

„ С новите артикули на BSE International отговаряме на засиления пазарен интерес към крипто инструментите. Радваме се, че от през днешния ден можем да предложим един различен актив за търговия на криптовалути, като улесним и опростим процеса за всички заинтригувани вложители. С крипто ETN-и от пазар BSE International вложителите не се ангажират да основават свои лични криптопортфейли или криптографирани ключове, а в същото време получават гаранции, че определените от тях принадлежности са редовно регламентирани и регулаторно изрядни. “, съобщи доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ. Чрез лансирането на новите крипто ETN-и, БФБ продължава дългогодишното си партньорство с Deutsche Börse и маркет-мейкъра Tradegate AG, който ще обезпечава ликвидността на инструментите. Търговията с новаторските артикули се реализира в евро и в границите на нормалната комерсиална сесия.

Осемте оферти на БФБ включват BTCetc - Bitcoin Exchange Traded Crypto, VanEck Vectors Bitcoin ETN, ETHetc – ETC Group Physical Ethereum ETP, VanEck Vectors Ethereum ETN, 21Shares Bitcoin ETP, 21Shares Ethereum ETP, WisdomTree Bitcoin и WisdomTree Ethereum.

От БФБ обръщат внимание, че финансовите принадлежности, издадени въз основата на криптоактиви, са високорискова инвестиция и може да не са подобаващи за всички типове вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР