От днес хлябът е с нова цена, по-висока цена. Това

...
От днес хлябът е с нова цена, по-висока цена. Това
Коментари Харесай

Съюз на хлебарите: Хлябът е с нова, по-висока цена от днес

От през днешния ден хлябът е с нова цена, по-висока цена. Това разгласи ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите Марияна Кукушева пред „ Фокус “.

"Вече на всеки българин, мисля, му стана ясно, че газът ще има нова цена и тя се чака да бъде с към 35% нарастване. Независимо от отлагането, което желаеха във връзка с тази цена от КЕВР, е ясно, че цената на газа ще се повиши. А цената на газа въздейства и на цената на електрическата енергия, въздейства и на цената на петрола.

А цената на газа стартира да въздейства още от равнищата. Към момента към този момент имаме повишаване на цените на нашата съществена суровина – брашното, имаме повишаване на цената на маята и на останалите съставни елементи, които влизат в рецептурата на българския самун.

Така че за жалост истината е една – ще има актуализация на цената на хляба. Друг е въпросът, че ние приказваме постоянно за себестойност или за доставна цена на хляба, тази цена, която българските консуматори не познават, тъй като цената на хляба в България се дефинира от търговците, а те работят с надценки сред 20 и 40% ", уточни Марияна Кукушева.
Очакваме държавнически жест за цялостно отпадане на Данък добавена стойност за хляба, уточни Кукушева.

По думите й, в случай че това се случи, значи автоматизирано понижаване на цената с 20%, а нарастването няма да се усети от крайният консуматор.

"При оповестените към този момент оптимизации, това значи не високо нарастване на настоящите цени сега. В противоположен случай всеки може да счита, аз разгласих надценките, контролните органи също ги знаят, те са сред 20% и 40% върху доставната цена на хляба. От през днешния ден за никого не е загадка, доста български хлебопроизводители актуализираха своите цени ", сподели още Марияна Кукушева.

Според нея сериозен проблем е, че към момента никой не разяснява обезщетения за цената на тока през месец май.

„ Анализите на държавното управление сочеха, че цената на електрическата енергия ще падне, по тази причина не бяха обсъждани обезщетения за месец май. Темата обаче е повече от настояща, тъй като цената на тока освен не пада, а трендовете са да продължи да пораства ", акцентира ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите Марияна Кукушева./dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР