От днес Google вече ще е Alphabet - холдингово дружество,

...
От днес Google вече ще е Alphabet - холдингово дружество,
Коментари Харесай

Google свърши! Идва Alphabet

От през днешния ден Гугъл към този момент ще е Alphabet - холдингово сдружение, под чиято шапка влизат главните услуги на интернет колоса - Гугъл Search, YouTube, Android, Gmail, Google+, Fiber и Loon, оповестява Wired.

От Гугъл оповестиха, че реорганизацията им като Alphabet ще бъде публично финализирана до края на работния ден и даже акциите им ще бъдат преименувани по същия метод. Акциите обаче резервират признака, с който се търгуват - GOOG и GOOGL. Единствено корпоративното им име ще се промени.

Ходът на процедура дава нови благоприятни условия за напредък, откакто дъщерните сдружения ще са със лична отговорност, ръководство и облага - линия, типична за огромните и сполучливи конгломерати като Sony, General Electric и HSBC.

Бордът на шефовете на Alphabet ще бъде в същия състав като този на Гугъл. Правата на акционерите също се резервират. „ Няма да има никаква смяна във всекидневните действия, просто юридическо деяние, с цел да се официализира и регламентира структурата”, написа представител на компанията в имейл до Wired, представен от economic.bg.

Промяната ще бъде най-забележима, когато компанията разгласява резултатите си за четвъртото тримесечие през януари следващата година. Тогава тя за пръв път ще разгласи облагите от два разнообразни свои сегмента: Гугъл на Сундар Пичай и Alphabet на Лари Пейдж. Последното включва фирмите Calico (биотехнологии, удължаващи живота), Nest (смарт артикули за дома), Fiber (високоскоростна интернет услуга), Ventures (инвестиции в започващи компании) и Capital (инвестиции във към този момент развити и растящи такива).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР