От днес голяма част от София е без топла вода

...
От днес голяма част от София е без топла вода
Коментари Харесай

Перник и близо половин София без топла вода в най-голямата жега

От през днешния ден огромна част от София е без топла вода за към 10 дни. Цял Перник пък няма да има топла вода до 4 -ти септември.

Планираното прекъсване на Топлоелектрическа централа „ София Изток " се постанова, тъй като ще бъде изпитан газопроводът от газоразпределителна станция „ Казичене ". Така до 11 август без топла вода в София остават 6 000 абонатни станции и без топла вода ще са в кварталите - Яворов " „ Гео Милев ",„ Изток " „ Изгрев " „ Лозенец ", „ Дианабад ", „ Младост, „ Витоша ", „ Дружба " и част от централната градска част.

До 9 ти август няма да работи и топлорайон „ София ", което ще засегне още 3800 станции.
Освен поради тествания на системата, 10 дневното прекъсване на топлата вода в София се постанова и поради неотложни поправки.

Екипите ще отстраняват повредите от миналия отоплителен сезон.



В Перник плануваното прекъсване на топлата вода е с една седмица по-дълго от предходната година, тъй като следва огромен ремонт на охладителните помпи на ТЕЦ-Република.

Хората от засегнатите региони в София въпреки и изнервени, реагират с усмивка на въпроса ни по какъв начин се живее в тази горещина без топла вода.

В Перник се оплакват, че постоянно са без топла вода и отвън плануваните поправки.

От Топлофикация-Перник обясниха, че сдружението празнува 70 години и мрежата се нуждае от по -дълги и чести поправки. Затова и тази година профилактиката е със седмица повече, ще бъдат заменени хладилните помпи на главния енергоблок.

" Старите са на 55 години и нямаше метод да не бъдат заменени, те бяха доста енергоемни и постоянно дефектираха ", съобщи за Българска национална телевизия Ясен Кацаров, шеф, Топлофикация-Перник.

Липсата на топла вода в Перник за повече от месец обгръща към 19 000 клиента, което е 2/3 от целия град. От Тополфикация-Перник се надяват, че ремонтите няма да продължат след плануваната дата 4 септември. Все отново, в случай че има закъснение, то ще е с няколко дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР