От днес е започнало изплащането на парите на хора с

...
От днес е започнало изплащането на парите на хора с
Коментари Харесай

Отново се изплащат парите на граждани с изтекли ТЕЛК решения

От през днешния ден е почнало изплащането на парите на хора с изминал период на решения на ТЕЛК, които не са съумели да се преосвидетелстват заради закъснение на здравната експертиза.

Социалните заплащания от Агенцията за обществено подкрепяне се възобновяват служебно по описи, предоставяни от Министерството на здравеопазването. Припомняме, че в началото бе оповестено, че срокът е до 15 март.

На 15 март на 1 142 души е изплатена финансова поддръжка за над 212 000 лв.. В началото на идната седмица, на база в допълнение обработени данни, ще започват заплащания за още 2 184 души за над 504 000 лв..

От АСП припомнят, че право на служебно обновяване имат хората, които са подали заявление-декларация за преосвидетелстване преди приключване на периода на експертното им решение и не са съумели да се явят на ТЕЛК в точния момент заради закъснение в здравната експертиза.

Преди месец след многочислени сигнали до институцията, омбудсманът алармира, че след последните промени в Закона за хората с увреждания в мощ от 25 януари т. година е зародил безпорядък и действително доста инвалидни пенсии не се изплащат.

Преди дни Националният застрахователен институт заяви, че продължава поетапно да изплаща възобновени пенсии за неработоспособност, наследствени пенсии и/или добавки за непозната помощ по експертни решения с изминал период и със веселба в здравната експертиза за преосвидетелстване. До момента са обновени заплащанията на над 4200 души. Списъците с правоимащите постъпват от време на време от Министерството на здравеопазването и след софтуерната им обработка поетапно ще се правят изключителни заплащания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР