От днес е в сила заповедта на министъра на земеделието

...
От днес е в сила заповедта на министъра на земеделието
Коментари Харесай

Риболовът - забранен от днес

От през днешния ден е в действие заповедта на министъра на земеделието Явор Гечев, която не разрешава краткотрайно улова на риба и други водни организми. Тя се отнася за българските води на Черно море, река Дунав и за реките и езерата в страната. Забраната се вкарва поетапно за другите местообитания и типове риба, като задачата е да им се обезпечи успокоение през размножителния интервал.

Все отново ще има водоеми, в които любителският лов на риба ще бъде позволен. Те са разказани в детайли в

Уловът на калкан ще остане под ембарго най-дълго - до 15 юни. Забраната включва също прекачване, задържане на борда, разтоварване на брега и първа продажба.

В интервала 15 април - 15 май е неразрешен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, като се изключи даляните, в акваториите на пристанищата и буните с раздалеченост 1 км от бреговата линия.

От 1 до 30 май 2023 година се не разрешава уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския сектор на река Дунав.

От 15 април до 31 май не би трябвало да се безпокоят пролетно-лятно размножаващите се риби в стопанства, намиращи се на до 500 м надморска височина, а за фермите, ситуирани на височина от 500 до 1500 м, възбраната ще важи за интервала от 1 май до 15 юни.

За целия интервал на възбраната няма да се позволява потреблението на едностенни мрежи, с размер на окото по-малък от 36 мм във водите на р. Дунав, дънни хрилни мрежи, с размер на окото по-малък от 400 мм във водите на Черно море и мрежени риболовни уреди, с размер на окото по-малък от 22 мм във водите на Черно море.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР