От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните

...
От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните
Коментари Харесай

Влязоха в сила новите мерки у нас заради коронавируса


От през днешния ден е лимитирано пътуването без наложителен мотив сред регионалните градове, според нови ограничения против разпространяването на ковид у нас, съобщи БНР.

Няма да се лимитират пътуванията по работа и комерсиалния трафик. Вече е неразрешено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки.

Хората до 60 години няма да могат да пазарят сред 8:30 и 10:30 всяка заран, като задачата е по-възрастните да употребяват този диапазон и да заобикалят излизане от вкъщи след това.

Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък, взеха решение депутатите, откакто късно нощес утвърдиха дефинитивно Закона за изключителното състояние в страната. Ще се гласоподават предпочитано актове и законопроекти, свързани с оповестеното изключително състояние.

Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, съвещание може да бъде лимитирано за външни лица, като в този случай ще се предава директно в интернет.

В столицата градският превоз до естествен парк „ Витоша “ краткотрайно се стопира, а парк „ Врана “ се затваря.
Нови ограничавания в София: Спират превоза до Витоша

Разкрита е и дарителска сметка на Столична община заради огромния интерес от компании и жители да дарят средства за справяне с ковид.

"Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по доставяне с храна и медикаменти на самотно живеещи заболели възрастни хора и други обществени действия, както и за активността на лекарите, медицинските сестри, санитари и личен състав на общински лечебни заведения, които ще се грижат за инфектирани с COVID-19 ", твърдят от екипа на Йорданка Фандъкова.

От през днешния ден всички жители, които желаят да бъдат доброволци и да подкрепят дейностите за преодоляване на разпространяването на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те би трябвало да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за специалността им и в коя сфера могат да бъдат потребни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР