От днес до вторник очакваме валежи, вятър и гръмотевични бури,

...
От днес до вторник очакваме валежи, вятър и гръмотевични бури,
Коментари Харесай

Проф. Рачев каза какво време ни очаква след бурите и дъждовете

От през днешния ден до вторник чакаме превалявания, вятър и гръмотевични стихии, след което времето ще се проясни и ще се затопли. Това сподели метеорологът проф. Георги Рачев в " Денят на Фокус “.

" Банските би трябвало да бъдат подготвени постоянно, тъй като макар студа на други места е топло. Винаги си носете чадър, господа, тъй като под дъжда можеш да подслониш някоя госпожица и да я изпратиш до у дома, до спирката, и да се появи пламък за цялостен живот “, пошегува се професорът.

" Много динамично време се обрисува – през днешния ден минава през България циклон, който ще намали температурите. Ще има превалявания, на доста места и гръмотевични стихии. За благополучие на агробизнеса, преваляванията са добре пристигнали за реколтата. Те ще продължат до вторник. Беше доста топла зима, април и март също бяха ужасно топли за цялото човечество “, напомни проф. Рачев.

" Температурата на морската вода край Бургас през вчерашния ден стигна 18 градуса. До момента април е с 5 градуса над нормата. Това е доста значително. В неделя целият Балкански полуостров и част от Италия означиха самобитни върхове – безспорни освен това. Част от тях се приближиха до максимумите за май месец! Става все по-топло в международен мащаб с изключителна скорост – точно бързината е притеснителна “, отбеляз метеорологът.

След края на тази седмица до края на април ни чака обикновено и малко по-топло време. Двата огромни международни модела – европейскитя и щастският, плануват за Европа естествена пролет. През последните 5-6 години пролетта на Балканите бе много хладна, чак до юни, напомни още проф. Георги Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР