От днес до неделя София е домакин на конгреса на

...
От днес до неделя София е домакин на конгреса на
Коментари Харесай

София е домакин на Конгреса на европейската либерална младеж

От през днешния ден до неделя София е хазаин на конгреса на Европейската демократична юноша. Повече от 200 делегати, представители на демократичните партии в Холандия, Белгия, Франция, Италия, България и ред други европейски страни се събраха у нас по случай десетата годишнина от участието на страната ни в Европейски Съюз. Конгресът беше открит от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и от водача на АЛДЕ Ханс ван Бален.

Домакин на конгреса на Европейската демократична юноша, който беше открит този следобяд в София, е младежката организация на Движение за права и свободи. В речите при откриването беше маркирано, че този конгрес на паневропейската младежка организация се стреми да разпространява демократичните полезности в целия Европейски съюз.
Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Ние би трябвало да противостоим на новите националистически идеологии и хрумвания, и течения, и придвижвания, да се противопоставим против тяхното нахлуване в политическото ръководство на нашите страни. Ханс ван Бален - ръководител на АЛДЕ: Доволен съм да видя тук Мустафа, тъй като той дава демократична опция и на консервативните, и на опозицията. И аз съм на 100 % склонен с него, че това, което Движение за права и свободи дава на България, е етнически мир, както и господин Доган постоянно споделяше.
Ханс ван Бален означи още, че е доста удовлетворен, че има контракт за добросъседство сред Скопие и София, и че това дава опция за едни двустранни връзки. В конгреса Европейската демократична юноша взе присъединяване и програмният шеф на Фондация „ Фридрих Науман " за Югоизточна Европа Даниел Кадик.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР