От днес до края на седмицата на територията на цялата

...
От днес до края на седмицата на територията на цялата
Коментари Харесай

Пътна полиция започва операция за контрол на обезопасителните системи

От през днешния ден до края на седмицата на територията на цялата страна и в целия Европейски Съюз се организират полицейски интервенции за надзор на водачите на пътни транспортни средства по отношение на потреблението на предпазни системи- колани, защитни каски на мотоциклетистите и предпазни системи за деца. Това съобщи основен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция " Пътна полиция ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Тези нарушавания остават едни от най-често срещаните в страната, което не може да бъде обяснено по естествен метод. Само от началото на годината са открити над 11 000 случая за неизползване на предпазните системи от водачи и пасажери, което е несериозно. Свидетели сме всеки ден на катастрофи със починали и в последна сметка опира единствено до потреблението на предпазни колани ”, посочи инспекторът, след което напомни, че санкциите за тези нарушавания са 50 лева и лишаване на контролни точки, като се основава и акт. “Мотоциклетистите ги ревизираме откогато се затопли времето, там насочваме изключително внимание от идващия месец най-сериозно. Водачите на коли ще бъдат проверявани и за използването на алкохол- над 2 600 случая от началото на годината са откритите нарушавания за водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции ”, сподели още основен контрольор Близнаков. “Не са редки случаите, в които при пътнотранспортни катастрофи в случай че хората са носили защитни колани, то в този момент щяха да са измежду нас ”, разяснява още контрольор Лъчезар Близнаков.

Главният контрольор напомни, че във всички пунктове на страната няма да могат да се правят регистрации, което касае освен регистрацията на нови коли. “Това затрудняване е поради внедряването на нови осведомителни системи - шенгенската осведомителна система. Ние постоянно вършим такива ъпдейти през нощта, само че в този момент размерът от работа е доста огромен, работата ще продължи и тази нощ. Надяваме се от на следващия ден към този момент да няма такова усложнение за жителите ”, добави основен контрольор Лъчезар Близнаков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР