От днес до края на октомври семействата, чиито деца не

...
От днес до края на октомври семействата, чиито деца не
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за безплатни бавачки


От през днешния ден до края на октомври фамилиите, чиито деца не са били признати в ясла или градина, могат да аплайват за безвъзмездна бавачка, обезпечена от страната. Социалното министерство ще обезпечи по 460 лева за 8-часово работен ден на детегледачките за интервал от 18 месеца. В случай, че родителите изберат по-скъпа бавачка, то те ще би трябвало да доплатят разликата.

Семействата могат да подават документи за кандидатстване във всяко едно бюро по труда, без значение от адресната си регистрация. По калкулации на общественото ведомство към 1500 фамилии ще могат да се възползват от схемата „ Родители в претовареност “.

„ За нас приоритет са самотните родители, хората с увреждания. Децата би трябвало да са на възраст до 5 години, а родителите да потвърдят, че са положили старания децата им да бъдат интегрирани децата в ясли или в детски градини “, изясни зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. За бавачки по схемата „ Родители в претовареност “ могат да аплайват и безработни майки.

Кандидатите за детегледачки би трябвало да са регистрирани в бюрото по труда, като няма условие за квалификацията и опит на сходна позиция. Пенсионираните баби и дядовци на останалите отвън детски заведения също могат да бъдат наети за бавачки, при изискване, че са регистрирани като безработни. Семействата сами ще избират детегледачките след персонална среща с всеки един претендент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР