От днес до края на извънредното положение в Италия, което

...
От днес до края на извънредното положение в Италия, което
Коментари Харесай

Италия въвежда суперзеления сертификат като вход за обществените места

От през днешния ден до края на изключителното състояние в Италия, което към този момент би трябвало да завърши на 31 март, суперзеленият документ (удостоверението за имунизирани против ковид и за преболедували COVID-19, само че не и за тестващите се с PCR тест или антигенен тест) става наложителен за хотели и други места за настаняване, за тържества след религиозни или цивилен церемонии, за изложби, за конгресни центрове, за зоните навън на заведенията за хранене, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за груповите спортове, за спа центровете, за културните центрове, за обществените центрове, за развлекателните действия навън.

От през днешния ден суперзеленият документ в Италия ще се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за градския превоз. Тази наредба, касаеща вътрешния превоз, породи безпокойството на жителите на дребните италиански острови, за които фериботите и самолетите са единствената връзка с континенталната част на страната.

След отправено писмо до премиера Марио Драги от Асоциацията на общините от дребните острови, държавното управление реши, че може да има изключение от правилото.

За пътешестване от и за дребните острови ще е годен и елементарен зелен документ, издаван след писиар или антигенен тест за ковид, само че в случай че задачата на пътуването е по здравни аргументи или образование.

Пак от през днешния ден стартира записването за слагане на трета доза от имунизациите за младежите от възрастовата група 12-15 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР