От днес до 8 септември 2020 г. общините, чиито договори

...
От днес до 8 септември 2020 г. общините, чиито договори
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за удължаване на програма Топъл обяд у дома

От през днешния ден до 8 септември 2020 година общините, чиито контракти по Целевата стратегия "Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка " са завършили, могат да аплайват още веднъж за включване в нея, оповестиха от общественото министерство.

Общините с настоящи контракти могат да заявят, преди приключването им, предпочитание за удължаването им пред Агенцията за обществено подкрепяне.

Благодарение на програмата най-уязвимите от пандемията от COVID-19 хора получават топла храна в домовете си. Тя беше удължена в края на юли, като бяха избрани няколко нови стадия на кандидатстване. В първия искащите общини подписаха контракти до края на август. Сега удължаването ще е до края на октомври, като за задачата са обезпечени 10,4 млн. лева Очаква се топъл обяд по домовете на нуждаещите да продължи да се дава до края на годината.

В момента над 25 000 души получават всекидневно в домовете си топъл обяд, който включва чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт. Проекти по програмата се осъществят в 173 общини в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР