От днес до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване

...
От днес до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване
Коментари Харесай

От 30 март до 8 май студентите могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация

От през днешния ден до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване за летен стаж в структурите на държавната администрация, оповестява пресслужбата на Министерския съвет. Всички български студенти, които се образоват в български или в задгранични висши учебни заведения, както и задгранични студенти в българските университети, могат да осъществят пълностоен стаж, придобивайки професионален опит в административните структури на всички равнища в цялата страна. В рамките на централизираната лятна акция за кандидатстване се оферират над 570 разгласи за над 790 стажантски позиции. Интервютата с утвърдените претенденти ще се проведат в интервала 9 май – 6 юни, а първото класиране ще бъде оповестено на 7 юни.

Програмата се реализира посредством Портала за студентски стажове в държавната администрация. Цялата процедура – издание на обявите, кандидатстване и асортимент, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е напълно онлайн, като по този метод се обезпечава гласност и бистрота на всеки стадий.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, съгласно потребностите на приемащата конструкция. По време на стажа студентите не получават заплащане и времето не се зачита за трудов и застрахователен стаж.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР