От днес до 7 юли се подават заявления от учениците

...
От днес до 7 юли се подават заявления от учениците
Коментари Харесай

До 7 юли се подават документи за прием в гимназиите

От през днешния ден до 7 юли се подават заявки от учениците след приключен седми клас за присъединяване в първия стадий на класирането в гимназиите, осведомят от министерството на образованието и науката. Всеки възпитаник има личен профил и самостоятелен код за достъп в електронната платформа за банкет -, прецизират от МОН.  

Подаването на заявление в първия и третия стадий на класирането ще бъде единствено по електронен път. Това може да стане по няколко метода:
без непознато подпомагане - от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието;със съдействието на учебното заведение, в което ученикът приключва седми клас, през профила на ученика в границите на работния ден;със съдействието на друго учебно заведение - така наречен училище-гнездо, несъмнено от началника на РУО в София-град, в границите на работния ден. 
От Регионалното ръководство на образованието осведомят седмокласниците и техните родители, че за кандидатстването в професионалните паралелки е належащо и здравно удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика. 

Цялата нужна информация по отношение на оценките ще бъде отразена по длъжностен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането. 

Учениците, които аплайват за профила " Физическо образование и спорт ", подават в учебното заведение следните документи за присъединяване в приема: заявление за присъединяване в класирането по пример на училището; копие на свидетелството за приключено главно образование; копие на здравното удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика; служебната записка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за присъединяване в олимпийски игри, или е на призово място от международно, европейско, балканско или държавно спортно състезание. 

Паралелки с профила " Физическо образование и спорт " има в 28-мо Средно учебно заведение " Алеко Константинов " и в 132-ро Средно учебно заведение " Ваня Войнова ", осведомят от РУО в София-град и пожелават триумф на учениците, приключили седми клас, при присъединяване им класирането в гимназиите от осми клас. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР