От днес до 7 октомври в Пловдив в хотел "Холидей

...
От днес до 7 октомври в Пловдив в хотел "Холидей
Коментари Харесай

Започва IX международна среща за туризъм Пловдив 2017

От през днешния ден до 7 октомври в Пловдив в хотел "Холидей Инн " ще се организира 9-та Международната среща за туризъм. Официалното разкриване е на 5 октомври, четвъртък, в 9.15 часа в конферентна зала "Филипопол " на хотел "Холидей Инн ". Ежегодната Международна среща за туризъм е един потвърдено мощен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и района. Стартирала през октомври 2012 година, срещата върви към своето 10-то издание, което ще бъде през 2018 г. 
В нея досега са взели участие над 650 туроператори и публицисти. През 9-те години, форумът се трансформира в устойчива и мобилна форма за разпространение на туристическия артикул на града и района и средство за реализиране на печеливши бизнес-контакти.
Тази година тя се организира под мотото " Устойчив туризъм в Пловдив посредством просвета и отдих ". Преките уредници в лицето на Оперативна програма "Туризъм " - Пловдив са подготвили стратегия, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, дружно с естествени забележителности и спортно-занимателни атракции в региона на Гребната база. След формалната част стартират презентациите:

09:50 - 10:05 ч. "Добавена стойност на марката Пловдив ", презентация на фондация "Пловдив 2019 "

10:05- 10:20 ч.- "Синият път - различен еврейски маршрут в Пловдив ", презентация на Йосиф Бенбасат, Израел.

В следобедните часове на 5 октомври, гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив: улица на занаятите, Къща на дестилацията, Античен комплекс "Небет тепе ", Лапидариум, Къща Клианти, Античен спектакъл, Римски стадион и пешеходен тур "Синият път - Пловдив ".

На 6 октомври, петък, участниците в Международната среща ще посетят Гребна база, където е очакван от 09:30 до 12:00 ч. пешеходен тур и разходка с драконови лодки. По-късно в същия ден ще посетят "Вила Юстина " и ще дегустират вино на фона на българска фолклорна стратегия. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР