От днес до 6 април в Италия действа ново правителствено

...
От днес до 6 април в Италия действа ново правителствено
Коментари Харесай

Италия забрани движението между областите за месец |

От през днешния ден до 6 април в Италия работи ново държавно разпореждане, което лимитира напредването сред италианските области, в случай че няма основателна причина за това, съобщи АНСА. В мощ остава и вечерният час в цяла Италия, който стартира в 22 ч. и продължава до 5 ч.
Между краткотрайно от понеделник, 8 март, няколко области трансформират цветовете си по отношение на риска и вкарват нови ограничавания по отношение на това. Червена става региона Кампания, в която се намира Неапол, а оранжеви стават областите Фриули Венеция Джулия, в която се намира Триест, и Венето, в която се намират Венеция и Верона.

Според цветовото категоризиране на областите в Италия аленото значи доста висок риск на разпространяване на болест, сдържан риск има в жълтите зони, в белите рискът е доста слаб, а в оранжевите рискът е на една крачка от този в алените зони. Същевременно областите шефове на Италия вкарват и спомагателни ограничения с изключение на оповестените от централните управляващи категоризации на областите и произлизащите от това ограничения. Някои регионални шефове даже трансформират цвета на някои региони вътре в самите области. Така да вземем за пример в област с оранжев цвят, може да има сектори в червен цвят. А тук-там в алените зони в дадени области някои рестрикции са разнообразни от тези в други червени зони в други области.

Ломбардия, където е Милано, още от през вчерашния ден е тъмнооранжева област, съвсем на прага на аленото. Преустановява се присъственото образование, позволява се извършването на покупки единствено на един член от фамилията, излизанията са по уважителни аргументи, затварят се зоните за спорт и забавление в парковете и градините. Мярката ще е в действие до 14 март.

В региона Емилия-Романя, където е Болоня, частта Романя от понеделник става алена. Мярката визира провинциите Римини, Форли-Чезена и Равена. Повече детайлности за рестриктивните мерки там ще бъдат обявени на следващия ден. Те ще са в действие до 21 март.

В региона Пиемонте, където е Торино, която е оранжева, бяха засилени рестриктивните мерки за присъствено образование в 20, избрани за тъмнооранжеви зони, от общо 38 оранжеви зони. В цялата област се не помнят и потреблението на зоните за спорт в парковете и градинките. Разрешава се единствено на един член на семейство да пазари. Препоръчва се на заведенията за хранене да доставят по домовете, вместо да продават храна за у дома. Ограниченията ще са в действие до 20 март.

Областта Тоскана, където се намира Флоренция, остава за още седмица оранжева със характерните за това ограничавания, само че в някои общини и провинции са оповестени червени зони с по-драстични ограничавания, касаещи присъственото образование.

Областта Сардиния, която бе оповестена за бяла, от 8 март се изискват наложителни проби за Ковид-19 при идване на острова. Мярката е до 24 март. Всеки, който идва в Сардиния, има три благоприятни условия. Ако не може да удостовери с документ, че се е ваксинирал или че има негативен тест за ковид, той може да остане за 10 дни под карантина, или да си направи бърз тест на летището, или до 48 часа да отиде в профилирано заведение, с цел да си направи Пи Си Ар тест.
В региона Абруцо, която остава оранжева, бяха оповестени червени региони, само че в тях остават отворени фризьорските салони, козметичните салони, началните учебни заведения и детските градини. Обмисля се присъствено образование за останалите класове от 15 март.

В региона Калабрия, която е жълта, от понеделник учебните заведения остават затворени за две седмици. Присъствени занятия ще бъдат позволени единствено за учениците в неравностойно състояние.

В областите Венето и Фриули Венеция Джулия, които от понеделник стават оранжеви, както и в Умбрия, която си остава оранжева, са в действие типичните ограничавания за оранжевите области, които касаят главно работата на заведенията за хранене. Те остават затворени и доставят единствено храна за у дома. В оранжевите области също така по-горните класове учат отдалечено. Ограничава се и работата на някои други търговски обекти.

В алената от понеделник област Кампания и оставащите червени области Молизе и Базиликата, рестриктивните мерки за още по-строги и отдалеченото образование е навсякъде, работят единствено търговски обекти от значително значение и се лимитира и напредването в рамките на общините на местопребиваване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР