От днес до 29 октомври София ще събере едни от

...
От днес до 29 октомври София ще събере едни от
Коментари Харесай

Светила от цял свят на конференция за водата в София

От през днешния ден до 29 октомври София ще събере едни от най-изтъкнатите мозъци на 21-ви век, които ще вземат присъединяване в 12-ата интернационална конференция, отдадена на водата. Повече от 150 водещи в сферата си експерти и над 30 лектори ще показват своите научни разработки, проучвания и открития по време на научния конгрес „ Физика, химия и биология на водата. Сред участниците са Нобеловият лауреат п роф. Люк Монтание – изобретател на вируса ХИВ, проф. Джералд Полак – теоретичен уредник на конференцията, българката Румяна Ценкова – професор по биоизмервания от университета в Кобе, Япония.
За първи път по време на конференцията ще се проведат семинар и ревю на новаторски технологии, свързани с водата и неповторимите й свойства. На семинара ще бъдат показани и резултатите от световен теоретичен опит, провеждан под егидата на проф. Серж Кернбах от " Кибертроника Рисърч ", Германия. Той и негови български и съветските сътрудници ще покажат образно технологията за транспорт на осведомителни копия на химически субстанции до всяка точка на света от механически център през интернет платформа, като и двете са основани в София.

Научните постижения, показани на конференцията, могат да бъдат потребни и за развиването на българската стопанска система поради големия запас на първоначални минерални води у нас, посочи Веселин Пенев , уредник от българска страна. След края на конференцията всички изказани отзиви и показани постижения ще бъдат систематизирани в издание, което цели да се инициира основаването на една нова държавна парадигма за потребление на водния запас у нас.

Конферентната част на събитието ще бъде излъчена директно онлайн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР