От днес до 25 септември при изпълнението на графика за

...
От днес до 25 септември при изпълнението на графика за
Коментари Харесай

Влакът Варна-София през Пловдив с важна промяна от днес

От през днешния ден до 25 септември при осъществяването на графика за ремонтни действия по плана за рационализация на жп възел Пловдив, следва спиране на влаковото придвижване от първи до четвърти главен коловоз в жп гара Пловдив и връзката сред гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде лимитирано и ще се реализира от пети до десети коловоз, осведомят от НКЖИ.

През интервала на осъществяваните поправки всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и надлежно с променено разписание, с което времето на пътешестване ще се удължи с 55 минути.

Бързите влакове № 8640 от Ямбол за София и № 8641 от София за Ямбол, ще пътуват с изменен маршрут София - Пловдив - Димитровград и назад. В гара Димитровград ще бъде обезпечена връзка за и от Стара Загора и Ямбол с в допълнение назначени влакове.

Пътническите влакове по направленията Пловдив - Стара Загора - Пловдив и Пловдив - Карлово - Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив ще се движат до и от гара Филипово. Между гара Филипово и гара Пловдив за пасажерите от множеството композиции ще бъдат обезпечени рейсове, като в този сектор могат да се употребяват и постоянните градски автобусни линии.

Във връзка с реализирането на ремонтните действия и лимитираната опция за придвижване на влаковете, няма да пътуват бързите влакове № 4631 Горна Оряховица - Пловдив и 4632 Пловдив - Горна Оряховица. Желаещите да пътуват по тези направления могат да употребяват други композиции с комфортни връзки в гарите Дъбово, Тулово и Карлово.

Няма да се движат и влаковете по направлението Пловдив - Панагюрище - Пловдив, като за пасажерите по този маршрут ще бъде обезпечен превоз с рейсове.

Ще бъдат осъществени промени в транспортната скица и разписанията на композициите по направлението Пловдив - Асеновград - Пловдив. Част от влаковете ще пътуват до и от гара Крумово, като там ще реализират връзки с влакове за и от Пловдив и Асеновград.

Променена ще бъде транспортната скица и ще се поправят разписанията и на влаковете по направлението Пловдив - Пещера - Пловдив. Част от композициите от и за Пещера, ще се движат до и от гара Стамболийски, като там ще реализират връзки с влакове за и от Пловдив.

Ще бъде изменена транспортната скица и ще се поправят разписанията на влаковете по направлението Пловдив - Димитровград - Пловдив и Хисар - Долна Махала - Хисар.

С изменени написания ще пътуват влаковете в секторите Стара Загора - Горна Оряховица - Стара Загора, София - Пловдив - София, София - Карлово - София, Бургас - Сливен - Бургас и други

По тази причина са изменени връзките на влаковете в гарите София, Пловдив, Крумово, Филипово, Карлово, Димитровград, Стамболийски, Михайлово, Стара Загора, Тулово, Дъбово, Зимница, Карнобат, Долна Махала и други

Националният железопътен транспортьор приканва своите клиенти да се осведомят в допълнение за разписанието на влаковете директно преди своето пътешестване, защото заради променената организация на придвижване ще бъдат въведени промени в разписанията на доста влакове.

Актуалното разписаниe на влаковете след въведените промени от 1-ви август ще бъде налично в електронния справочник на формалната страница на сдружението (www.bdz.bg) от 24-и юли /понеделник/. За спомагателна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към чиновниците на билетните каси и гишетата " Информация ", както и на националния информативен телефон 02/931 11 11.

Завършването на ремонтните действия по плановете за рационализация на жп възел Пловдив и Пловдив –Бургас фаза 2 доста ще усили скоростта  и пътуването с трен ще отнеме по-малко време от автомобилния превоз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР