От днес до 23 март д-р Елеонора Лилова, председател на

...
От днес до 23 март д-р Елеонора Лилова, председател на
Коментари Харесай

Д-р Лилова участва в заседание на Комитета по правата на детето в Страсбург

От през днешния ден до 23 март доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД), ще взе участие в съвещание на Ad hoc Комитета по правата на детето на Съвета на Европа в Страсбург.

Комитетът е основан за да наблюдава използването на Стратегията на Съвета на Европа за правата на детето 2016-2021, призната в гр. София по време на българското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа през 2016 година Този конгрес дава опция за обмяна на опит и положителни практики в региона на правата на детето на държавите-членки на организацията.

Д-р Лилова ще запознае присъстващите с резултатите от неотдавна завършилия взаимен план на Съвета на Европа и ДАЗД по използване на „ Инструмент за оценка на детското присъединяване ". Освен това със законодателните промени, гарантиращи правата на непридружените деца-мигранти и с сполучливата самодейност „ Дни на дигитално-медийната просветеност ", осъществена взаимно със Съвета на децата в 15 регионални градове на страната. По време на съвещанието ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с правата на децата мигранти, детското правораздаване, предварителна защита на насилието и сигурността на децата в цифрова среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР